Rólunk

Kedves Tagjaink, kedves érdeklődők és olvasók!

Közel 50 évvel ezelőtt, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség azzal a céllal jött létre, hogy segítse a magyar vendéglátást, a vendéglátásban dolgozó szakembereket és törekedjen a gasztronómia fejlesztésére, mindezt a hagyományok méltó megőrzése mellett.

A Szövetség célja ma sem más, mint hogy segítsük a gasztronómiai szakmákat, a már végzett szakembereket és az ifjú nemzedéket. Emellett arra is figyelmet szentelünk, hogy újra köztudatba kerüljenek a lassan feledésbe merülő hazai alapanyagaink, a régi ételeink, tradícióink, és maga az egyre csorbuló éttermi kultúra. Mindebben sok lelkes és önzetlen ember segít bennünket Szövetségünkből.

Szeretnénk, ha a jövőben is lenne mit átadni a következő generációknak. Ezért is szervezünk és szerveznek, segítünk és segítenek régióink éves szinten közel száz vagy még annál is több rendezvényt/eseményt az ország egész területén.

  • hazai szakmai versenyeket a szakképzetteknek és tanulóknak egyaránt, valamint hagyományőrző gasztronómiai rendezvényeket országszerte a civil érdeklődőknek
  • állítunk nemzeti szakács és cukrász válogatottat világversenyekre, ahol képviselve hazánkat, a hazai alapanyagokat, a világ minden szegletéből érkező nemzetekkel mérhetik össze tudásukat és hozhatják haza tapasztalataikat
  • vagyunk évek óta házigazdái a WACS (Gasztronómiai Világszövetség) közép-európai döntőjének is, olyan világvárosok mellett, mint Sidney, Hong Kong, Szingapúr, Lisszabon, Dublin és Sao Paolo, hogy hazánkba invitáljuk Európa más országainak képviselőit, hogy a hazai szakemberek és fiatalok is találkozzanak egy ilyen szintű versennyel

Célunk, hogy együttműködve régióinkkal ráirányítsuk a figyelmet arra, hogy nekünk szakembereknek óriási a felelősségünk, hogy a fiataloknak megtanítsuk és átadjuk a szakmaszeretet, a szakma iránti elkötelezettséget, mivel a szakmán áll, legyen az szakács, cukrász, felszolgáló, mixer, sommelier, barista vagy akár pék, hogy a társadalom újra megismerje a megkopott és fényét, valódi értelmét veszített éttermi kultúrát. Még akkor is, ha a gazdasági környezet komoly kihívások elé állít minket. Ehhez fontosnak tartjuk a társzervezetekkel való együttműködést.

Az étel az, amely szerencsés esetben, de minden embert érint ezen a földön.

Egy ilyen köszöntő nem ad lehetőséget arra, hogy Szövetségünk és régióink valamennyi tevékenységét bemutassuk, azonban bízunk abban, hogy honlapunkon "barangolva" megtalálhatják azt, amely Önöknek érdekes, fontos információval bír.

Köszöntjük az új honlapunkon,

amelyet azzal a céllal hívtunk életre, hogy olyan új kommunikációs vonalakat is be tudjunk vonni, hogy az információk minél hamarabb és hatékonyabban eljuthassanak Önökhöz, Tagjainkhoz és az érdeklődőkhöz.

Jó olvasást kívánunk!