csütörtök, 18 január 2024 09:50

MNGSZ Mentorprogram szakácsok, cukrászok számára

Fiatal, ambiciózus szakács és cukrász szakemberek számára indít szakmai- és versenyfelkészítést az MNGSZ 2024 januárjában. A mentorprogram célja a fiatalok felkarolása, karrier útjának egyengetése európai, innovatív tematika alapján.

Terveink szerint 2026-ra egy ütős junior válogatott (25 év alatti) fog felállni a szövetség színeiben a luxembourgi világbajnokságra, 2028-ban pedig nemzeti válogatott indul az olimpián. 

2023 novemberében az ország minden területéről érkeztek jelentkezések a meghirdetett felhívásra. A szakács és cukrász kollegák jelentkezésükhöz szakmai önéletrajzot, motivációs levelet csatoltak. Elvárás volt, hogy a szakácsok 10 adagos hideg előétel, 10 adagos meleg főétel elkészítéséről fotó és receptúrát küldjenek. A cukrászok pedig ugyanezeket a 10 adagra elkészített 4 fajta petit four elkészítéséről küldték meg. Alapanyag megkötés nem volt, de innovatív technológiák használatát kértük a tanulóktól. További elvárás volt a jelentkezők felé, hogy gondolkodjanak hosszú távban, minimum 4 éves versenyzési pályában, valamint készek legyenek csapatban dolgozni, részt venni és segíteni az MNGSZ szakmai rendezvényein. A versenyfelkészítés és a későbbi versenyzés akár több millió forintos tételeket is vonhat maga után, ezért felelősségteljes fiatalok jelentkezését vártuk.

Kövessétek a fiatalok izgalmas felkészülési útját weblapunkon, hírlevelünkben és a social media felületeken!