MNGSZ

MNGSZ

péntek, 24 június 2022 12:47

Terülj, terülj asztalkám! - Meghívó

Rendezvény meghívó

 

         

 

A terítékre sokszor alig marad idő.

Nyakunkon a Bajai Halfőző Fesztivál. A karácsony július 9-i változatában a főtéren félezer

bográcsban rotyog újból a halászlé. Az ünnepi alkalom hozza össze a családot és barátokat.

Kipakolunk… bogrács, háromláb, hal, teríték az asztalra. Díszítjük a szívünket, lelkünket és

az asztalunkat, mert vendégeket fogadunk.

Nemrégen összedugtuk a fejünket néhányan, hogy összehozzunk egy kétnapos teríték

kiállítást, amivel segítséget tudunk nyújtani a szépen kivitelezett asztalhoz.

Mégis miben kerülhet a halászlé az asztalra? Tanuljunk egymástól!

Kreatív asztalterítési és díszítési kiállítást hirdetünk, melynek helyszínét a Duna Wellness

Hotel biztosítja.

 

 

A kiállítás ideje alatt július 4-5-én, a Duna Wellness Hotel, Bajai halászlét kínál, sváb

halgombóccal. Szakmai bemutatóval kedveskedik vendégeinknek Romfa-Müller Tamás

vendéglátó szakoktató július 5-én, kedden 17 órától.

 

Információ: Martonosi Attila, tel.: 06309530062

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Global Chefs Challenge az a verseny, ahol a világ legjobb szakácsai találkoznak, hogy megmérettessenek három versenykategóriában: a Global Chefs Challenge-ben, a Global Pastry Chefs Challenge-ben és a Global Young Chefs Challenge-ben.

 

79 éves korában elhunyt Hajzer László, Mesterszakács.

18 éves korától az egykori Hungária étterem séfje, majd 1971-től nyugdíjazásáig a Hotel Aranybika konyhafőnöke volt.1978-ban Mesterszakács címet kapott. 

 

A Hajdúsági gasztronómia kiemelkedő alakja volt, aki hazánkban és külföldön is többször képviselte a gasztronómiát.Pályafutása során többek között a Holland királynőnek, a volt Német kancellárnak és a volt Román elnöknek is főzhetett.

Oktatói munkájának sikerét, azok a jelenleg regnáló séfek bizonyíthatják, akik a szakma alapjait tanulóként, tőle sajátíthatták el.  

 

Végső nyugalomra helyezése 2022.05.27-én 14:00-tól a Debreceni Köztemetőben lesz.

 

Nyugodjon békében!

 

2022. március 19-én újra a hagyományoké volt a főszerep a baktalórántházai Fenyves Szállodában. A program élja nem volt más, mint hogy a rendezvényeink ne csak összefogják a gasztronómiában és turizmusban dolgozó szakembereket, hanem komoly figyelmet fordítson és kapjon a népi hagyomány, azon belül is a népi gasztronómia megőrzésében átölelve a gasztronómia és turizmus területét. Az évek alatt nem csak megannyi új szín került a programok sorába, de maga a résztvevők összetétele és az általuk képviselt régiók is kibővültek.

hétfő, 28 március 2022 09:41

Komáromi Imre (1953-2022)

 
Komáromi Imre (1953-2022)
 
 
 
  

Érettségi után a Vendéglátóipari szakközépiskolában szerzett felszolgálói végzettséget. Tanuló éveit a HBM vendéglátónál töltötte, az Aranybika, a Szabadság étterem és a Hortobágy csárda helyeken. Ezt követően 7 évig dolgozott a Csillag étteremben. Majd magánvállalkozásba kezdett, fagylaltozót (Bambinó fagyizó), később pizzériát (Calipso pizzéria) nyitott. Ez után megépítette és megnyitotta a Casablanca éttermet, amit 22 évig üzemeltetett. Az éttermet menet közben panzióval bővítette.

 

 A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 2016-ban kimagasló munkájáért, gasztronómiai érdeméremmel díjazta.
Imádott családja után az elért eredményeire volt a legbüszkébb.

 

 
Hamvasztás utáni búcsúztatója, 2022. április 04-én 11.00 órakor, református szertartás szerint a Debreceni Köztemető 2-es számú ravatalozójában lesz.
 
 
 
 
Nyugodjon békében!
hétfő, 07 március 2022 20:09

Meghívó - Sirha Budapest - 2022.március 24.

 

 

 

 

Március 24-én a Hungexpo SIRHA Budapest kiállításon, az elmúlt évek egyik legrangosabb eseménye kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség életében. Egy olyan egyedi, különleges rendezvény abból a célból, hogy innovatív módon népszerűsítsük Magyarország mezőgazdasági, borgasztronómiai, turisztikai és wellness szektorának termékeit. Ezen a rendezvényen a magyar és az olasz séfek együttműködésében, vendéglátó iskolák tanulói készítenek olyan egyedi ételeket, amelyekhez magyar mezőgazdasági termékeket használnak fel, és amelyeket az olasz stílus szerint készítenek el.

 

A rendezvény megszervezésének célja, hogy népszerűsítse a képzés, a vendéglátás, a vendégfogadás és az egészség összefonódását, bevonva az iskolákat, vállalatokat, intézményeket, kereskedelmi és iparkamarákat és szövetségeket.

 

 

 

A rendezvény részletes programja: 

Meghívó - Ismeretek és ízek

 

 

Regisztrációs link a rendezvényhez:

 https://sirha-budapest.com/mngsz

 

 

 

 A regisztrációt követően, ingyenes belépés biztosított a Sirha teljes területére. 

 

Várunk minden kedves érdeklődőt rendezvényünkre!

 

 

 

 

 

 

 
 
A Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) a szervező partnereivel (NÉBIH, MVH, AM, ÉHT, MNGSZ, MNVH, VIMOSZ, DTP, Hungexpo) közösen 2022. március 3-án 10 ór​akor, ​​Közétkeztetés és Fenntarthatóság konferenci​át rendez.​
 

 

A Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége egy pilot program keretében, hívja fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szálloda, panzió tulajdonosok figyelmét, az alábbi programlehetőségre!

péntek, 04 február 2022 15:31

Tatai farsang kupa

 

 

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségen belül, a Tata és Környéke Regionális szervezet 19. alkalommal rendezi meg a „Farsang Kupa” Gasztronómiai versenyt szakács, cukrász, felszolgáló /pincér - terítési verseny/, pék szakmákban.