csütörtök, 25 május 2023 08:39

Laskagombás ételek a HORECA-szektorban - Helyi alapanyagot a vendéglátásba!

MEGHÍVÓ

A Somogyi Helyi Termék Egyesület, a Lokal47 Étterem & Borbár, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Kislépték Egyesület, a Pilze-Nagy Kft. és az ÖMKI Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet tisztelettel meghívja az Együttműködések létrehozása a fenntartható és versenyképes európai gyümölcs és zöldség érték-láncok - CO-FRESH című projekthez kapcsolódó programjára, melynek címe

 

Laskagombás ételek a HORECA-szektorban

Helyi alapanyagot a vendéglátásba!

című eseményére

A program célja: 

Az esemény célja, hogy fogyasztók és egy helyi alapanyagokkal dolgozó étterem bevonásával több szempontból megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy a laskagomba milyen formában és módon tud bekerülni a vendéglátásba. A program általános célkitűzése, hogy megvizsgálja milyen új és újszerű értékesítési láncok megszervezése segítheti a (bio)laskagomba piacra jutását. A magyar fogyasztók többsége a gomba alatt a csiperkegombát érti és vásárolja, ezért szeretnénk körbejárni, hogy a vendéglátás bevonásával hogyan lehet a laskagombát megismertetni és megszerettetni a gombafogyasztókkal.

 

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő linken lehet 2023. június 15-ig:

 

REGISZTRÁCIÓ