kedd, 18 április 2023 10:50

Mesterek Vacsorája - A szakma ünnepe 2023

Április 15-én került megrendezésre a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség egyik legrangosabb eseménye, a Szakma Ünnepének vacsorája, melnyek a baktalórántházi Fenyves Szálloda és Konferencia Központ adott otthont. Nagy örömünkre rendezvényünk teltházas volt, ahol a megjelent vendégek egytől egyig a fiatalok karrierútjának kiépítésébe fektettek részvételükkel. Ezúton is köszönjük!

A Vacsorán többek között megjelent dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára, és egyúttal hivatalosan is megnyitotta a Szakma Ünnepét. Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnökének nyitó beszéde után, a napokban alig látott főszereplő csapat is előjött a konyhából, hogy köszöntsön bennünket. 

A Szakma Ünnepének estje "A hagyományok, az ízek és a kultúra találkozása" címet kapta, amellyel nem csak a magyar gasztronómia, de a kultúra előtt is tisztelegni szerettünk volna. A korábban bemutatott fogások felszolgálása, és a nívós szakmai díjak átadása közben neves magyar költők versei csendültek fel. 

Dr. Nobilis Márton államtitkár úr mellett köszöntötte a vendégeket, és segítette elnökségünket a díjak átadásában Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Juhász Szabolcs Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai igazgatója, Seszták Oszkár Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés elnöke, Halkóné Dr. Rudolf Éva Nyíregyházi Egyetem kancellárja, Nagy Lajos Baktalórántháza polgármestere és nem utolsó sorban Kálmán Béla, Nyírmada polgármestere.

Idei díjazottjaink:

2022. év Gasztronómusa:

Bobák József

Schnitta Sámuel díj:

Leányvári Lóránt

Venesz József díj:

Adamek Balázs

Támogatói Venesz József díj:

Hegedűs-Hús Bt.

 

Gasztronómiáért érdemérem:

Bérces István

Dr. Görgényi Ernő

Fülöp Attila

Németh Adrienn

Szokai Imre

Tar László

Gasztronómia Követe:

Kelemen Endre

Éttermi mester:

Kubik Sándor

Piros András

Rocskár György

Mesterszakács:

Mózer Zoltán

Elek Csaba Imre

Mestercukrász:

Sárközi-Takács Bernadett

Elnöki elismerés:

Ambrus György

Szabó Sándor

Csuta Rita

Fehér Ágnes

Tímár Attila

Büszkén gratulálunk nekik!

 

Az eseményről készült videó, az alábbi linken megtekinthető:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZctF0SKesS0 

 

 

Köszönjük Támogatóinknak, Partnereinknek, hogy hozzájárulásukkal és segítségükkel létrejöhetett az esemény!