péntek, 24 február 2023 13:57

European Grand Prix 2023 Rimini, Olaszország

A 2022-es Abu Dhabi világdöntős kiváló szereplés után, ebben az évben újra lehetőség nyílt arra, hogy Magyarország ott legyen a Világszövetség kulináris térképén, ugyanis február 19-én újra fakanalat ragadt Adamek Balázs és Kocsis Marcell, akik összemérték tudásukat Európa legjobb szakácsaival, hogy bejussanak a 2024-es Worldchefs szakács világdöntőjébe, Szingapúrba.

 

Ennek érdekében rendkívüli erőfeszítéseket tettek a felkészülésben. Nap, mint nap gyakoroltak, odafigyelve minden apró részletre, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Ez a verseny nemcsak a döntőbe kerülésről szólt, hanem arról az alázatos szakmai útról, amit Balázs a hosszú évek alatt elért. 

Nemzeti Válogatott tagként kezdte, majd az évek során annak csapatkapitányává nőtte ki magát. Versenyzett a fine dining világ kiemelkedő versenyében, többször ért már el előkelő helyet a Világszövetség döntőiben és ez alatt az idő alatt a fiatal generáció, az utánpótlás példaképévé vált. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy commis-ja és egyben minden napos kollégája is, a fiatal Kocsis Marcell is ezen az úton jár, és követi azt a szemlélet, azt a szakmaszeretet, amelyet Balázs ad neki tovább. 

 

A verseny során két kötelező alapanyagot kellett felhasználni. Az előételnél Halibut hal filét, a főételnél pedig borjú karajt és borjú mirigyet.

A versenyzőknek bepakolással és kipakolással együtt, 3 óra 45 perc állt rendelkezésükre elkészíteni az ételeket.

 

 

 

A magyar csapat előétele:

Halibut filé kaporral, kaviárral, karfiol pürével, marinált karfiol rózsával, tejfölös uborkával és rák szósszal

 

 

A magyar csapat főétele:

Borjúkaraj mozaikolva, borjúmiriggyel töltött hagymával, sült zellerrel, zeller pürével, gomba tarte-val, zöldség raguval és borjú jus-val.

 

 

Adamek Balázs és Kocsis Marcell arany érmet kapott 92 ponttal a versenymunkájáért.

 

A közép-európai kategóriában versenyző országok között rendkívül szoros volt a verseny, ugyanis 1-1 pont különbséggel Csehország, Hollandia, Németország és Magyarország kapott aranyérmet. A zsűri összesített pontszámai alapján azonban a továbbjutás sajnos nem sikerült a 2024-es szingapúri világdöntőbe. 

A 18 ország Senior versenyzői között Magyarország az abszolút 4. helyet érte el, ami rendkívüli elismerés, ugyanis szintet lépett és rendkívül sikeresen versenyzett a MAGYAR csapat, az európai döntőben!

 

 

Köszönjük mindenkinek a szurkolást, drukkolást és azt, hogy végig követtétek a facebook oldalunkon a verseny eseményeit.

Köszönjük támogatóinknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre a versenyre való kiutazás!

 

Hálásan köszönjük!