csütörtök, 08 december 2022 11:43

Értékmegőrzés újragondolva Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

 

 

2022. december 3-án újra a hagyományoké volt a főszerep a baktalórántházai Fenyves Konferenciaközpontban. A program célja nem volt más, mint hogy a rendezvényeink ne csak összefogják a gasztronómiában, turizmusban, fogyasztóvédelemben dolgozó szakembereket, hanem komoly figyelmet fordítson és kapjon a népi hagyomány, azon belül is a népi gasztronómia megőrzése , amely átöleli a gasztronómia és turizmus területét. Az évek alatt nem csak megannyi új szín került a programok sorába, de maga a résztvevők összetétele és az általuk képviselt régiók is kibővültek.

 

Ez és a korábbi Pro Turismo Egyesület által szervezett rendezvények, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kulturális fesztiválok meghatározó tagjai. Célja a helyi tradíciók, hagyományok ápolása, azok megismertetése, átadása a színpadi produkciók, a művészeti csoportok bemutatói, a gasztronómiai és fogyasztói tudatosság növelő, egyéb kiegészítő programok által. 

A szakmai összetartást és a rendezvény elismertségét mutatja, hogy a részt vevő szakemberek a szakmához tartozó különböző ágazati területek, egyetemek  képviseletében is érkeztek.