hétfő, 21 március 2022 07:38

Értékmegőrzés újra gondolva Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

 

2022. március 19-én újra a hagyományoké volt a főszerep a baktalórántházai Fenyves Szállodában. A program élja nem volt más, mint hogy a rendezvényeink ne csak összefogják a gasztronómiában és turizmusban dolgozó szakembereket, hanem komoly figyelmet fordítson és kapjon a népi hagyomány, azon belül is a népi gasztronómia megőrzésében átölelve a gasztronómia és turizmus területét. Az évek alatt nem csak megannyi új szín került a programok sorába, de maga a résztvevők összetétele és az általuk képviselt régiók is kibővültek.

Ez és a korábbi rendezvények, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kulturális fesztiválok meghatározó tagjai. Célja a helyi tradíciók, hagyományok ápolása, azok megismertetése, átadása a színpadi produkciók, a művészeti csoportok bemutatói, a gasztronómiai és fogyasztói tudatosság növelő, egyéb kiegészítő programok által. 

A szakmai összetartást és a rendezvény elismertségét mutatja, hogy a részt vevő szakemberek a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gasztronómiai Egyesület, a Nyíregyházi Egyetem, Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főosztály, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal, Magyar Államkincstár, Békés Megyei Culinary Team és még sok más  képviseletében is érkeztek.

 

A fergeteges hangulatról és a rendezvény sikerességéről, meséljenek a képek: