hétfő, 17 június 2024 09:24

Megtartotta alakuló ülését az MNGSZ elnöksége

Új szervezeti felépítés nemzetközi alapokra helyezve 

 Az MNGSZ újonnan megválasztott elnöksége megtartotta alakuló ülését. Az új szervezeti struktúra a modern európai szövetségek mintájára lett kialakítva. Az elnökség élén az elnök áll, munkáját a főtitkár, az alelnökök, a FEB tagok, valamint a kabinet- és régióvezetők segítik. Az alelnökök különböző területeket képviselnek úgymint általános, oktatás, szakács, cukrász, éttermi kultúra és barista területet. Az elnökség munkáját a Szakács És Cukrász, Oktatási, Agrár, Turizmus És Területfejlesztési, Kommunikációs, Junior, Hungarikum És Hagyományőrző, Éttermi Kultúra, Állami Protokoll és Catering, Kormányzati és Nemzetközi Kapcsolatok Kabinet támogatják, valamint a régiók vezetői, akik a Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, Közép-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld térségeket képviselik.

Külön figyelmet érdemel, hogy az új elnökségben négy generáció képviselteti magát, illetve a nők és férfiak aránya is kiegyensúlyozott. Az ország minden részéről érkező elnökség tagjai a turizmus-vendéglátás, agrárium, szakképzés, kereskedelem és gazdasági területről érkeztek, biztosítva ezzel a sokszínű tudásbázist.

Az elnökség tagjai az alakuló ülésen meghatározták az egyes szakterületekhez kapcsolódó feladatokat és a kitűzött célok eléréséhez szükséges határidőket. Számos kabinet már most is aktívan dolgozik, így például a Szakács És Cukrász Kabinet részletes beszámolót tartott a jelenleg futó mentorprogramokról, míg a Kommunikációs Kabinet a szövetség megújult social media felületeinek – Facebook, Instagram, TikTok – és hírlevelének (MNGSZ Instant) sikerességéről számolt be.

Az alakuló ülést Krivács András elnök úr zárta, aki beszédében összefoglalta az MNGSZ céljait: a mai kihívásokra értékalapú, azonnali válaszokat kell adni és nagy álmokat megvalósítani a képviselt szektorok és a gazdasági fejlődés segítése érdekében.

Jó munkát kívánunk az elnökség tagjainak!

Az új szervezeti felépítést az alábbi linken tekintheti meg: Szervezeti felépítés (mngsz.eu)