vasárnap, 17 március 2024 09:47

Mentorprogramok 2024

Egy álom beteljesüléséhez az első lépést már megtették a fiatalok: elindult az MNGSZ mentorprogram, melynek végső célja a magyar junior és nemzeti válogatott felépítése a 2026-os luxemburgi világbajnokságra és a 2028-as Kulináris Olimpiára

 A programba beválogatott ambiciózus szakács és cukrász fiatalok példaképeivé válhatnak saját korosztályuknak, megmutatva társaiknak, hogy a sikerhez az edukáció és az innováció nélkülözhetetlen.

A mentorprogramot  a METRO Magyarország és a PRO TURISMO Egyesület fő támogatásával valósítjuk meg, a képzéseknek többek között a METRO Gasztroakadémia ad otthont.

 

Az első személyes találkozóra február 15-én került sor, melyen Krivács András elnök úr köszöntötte a résztvevőket és ismertette a program főbb mérföldköveit. Bősze Ákos, a METRO HoReCa üzletágfejlesztési vezetője bemutatta a fiataloknak a METRO áruház felépítését, együtt bejárták a különböző termékosztályokat, miközben rengeteget tanulhattak a minőségi alapanyagokról, a nyomon követhetőség fontosságáról.  

Ezt követően a világversenyeken versenyzőként és zsűriként is jártas Adamek Balázs, Hack Barnabás és Tímár Attila kollegáink tartottak interaktív előadást a nemzetközi versenyek világáról, tapasztalataikról, valamint az elmúlt 10 év gasztronómiai trendjeinek változásairól, a magyar teljesítmények fejlődési útjáról.

Az MNGSZ fiatal szakács, cukrász és a márciusban induló pincér, vendégtéri szakembereknek meghirdetett mentorprogramok hatalmas érdeklődésre tettek szert, a részt vevő fiatalok száma közel 50 fő. A közeljövőben több iskola is csatlakozik a programhoz, hamarosan pedig meghirdetjük a képzést technikumokban tanulók számára is, amiről bővebb információt közösségi oldalainkon teszünk közzé (Facebook, Instagram, TikTok).