vasárnap, 17 március 2024 09:35

Tormaricum Kft. az MNGSZ támogatói között

A Tormaricum Kft. is csatlakozott az MNGSZ támogatói közé. A hajdúsági torma helyi feldolgozásával hozzájárulnak a regionális gazdaság fejlesztéséhez! 

A Tormaricum egy új tormafeldolgozó üzem, mely a legnagyobb európai torma-termőterület szívében épül, a magas minőségű helyi nyersanyagok feldolgozása érdekében. Jelenleg – az üzem átadásáig – a termékfejlesztés és gyártás a Debreceni Egyetem Élelmiszeripari Karának mintaüzemében történik. Termékeik köre folyamatosan bővül többek között különböző ízesítésű tormakrémekkel.

Céljuk, hogy a Kárpát-medence piacvezető tormafeldolgozójává váljanak, növeljék a helyi integrációt. Emellett a technológiai lehetőségek figyelembevételével további zöldség alapú ételízesítők, szendvicskrémek, szószok gyártásával igyekeznek a jövőben diverzifikálni üzleti tevékenységüket.

A létrejövő új, kiemelkedő minőségű termékpaletta kibővíti a magyar termékek körét, melyek a világpiacon is megállják a helyüket. Az új üzem munkahelyet biztosít a környéken élő embereknek, felvevőpiacot a gyár régiójában igen nagyszámú termelőnek, és helyi adójával pedig hozzájárul az egyébként igen hátrányos helyzetű térség fejlődéséhez. Mindemellett nagy hangsúlyt szeretne a cég fordítani a hazai torma-fogyasztás népszerűsítésére is.

"Hisszük, hogy hungarikum hajdúsági torma helyi feldolgozása regionális szinten erősíti a gazdaságot, nemzeti szinten növeli a hozzáadott értéket, globális szinten pedig csökkenti a környezetterhelést.

Az MNGSZ tagjainak szeretnénk egyedi kedvezménnyel kedveskedni: amennyiben 4 gyűjtőcsomagolást vásárol, 1 gyűjtőcsomagolás grátisz (1 gyűjtőcsomagolás 10 db terméket tartalmaz)."